top of page

Kiinalainen lääketiede ja hoitomuodot

Kiinalainen lääketiede sai perusmuotonsa 700-200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Sen käyttämiä hoitotapoja on lukuisia ja tunnetuin niistä on länsimaissakin paljon käytetty akupunktio, johon myös Xin akupunktion tarjoamat kiinalaisen lääketieteen hoidot painottuvat. Muita käyttämiämme hoitomuotoja ovat kuivakuppaus, moksibustio, tuina hieronta sekä akupainanta. Myös elämäntapa- ja ruokavalioneuvonta sekä muut itsehoidolliset menetelmät ovat suuri osa kokonaisvaltaista terveyden ylläpitoa sekä sairauksien ehkäisyä kiinalaisen lääketieteen perinteessä.

Akupunktio

Akupunktiossa pyritään palauttamaan harmonia erilaisten kehon toimintojen ja prosessien välille. Tasapainottuminen voidaan huomata jopa mielen ja emootioiden tasolla. Sairaus, kiputila tai esimerkiksi psyykkinen epätasapainotila on merkki kehon sisäisen harmonian järkkymisestä. Tätä epäharmoniaa voidaan hoitaa stimuloimalla akupisteitä, jotka sijaitsevat meridiaanien eli akupunktiokanavien varrella. Pisteiden stimuloiminen ohuilla neuloilla saa kehossa aikaan vasteen, joka käynnistää vallitsevaa epätasapainotilaa korjaavia prosesseja.

Valitsemme käyttämämme pisteet aina yksilöllisesti asiakkaalle määrittämämme kiinalaisen lääketieteen diagnoosin mukaisesti. Diagnoosi muodostuu haastattelusta, pulssin kuuntelusta, kielidiagnostiikasta sekä mahdollisesti palpaatiosta.

Käyttämämme neulat ovat ohuita, steriilejä ja kertakäyttöisiä.

Akupunktiota voidaan hyödyntää useiden eri sairauksien ja vaivojen hoidossa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi stressin, unettomuuden, masennuksen, ahdistuksen, vieroitusoireiden, ruuansulatusongelmien, kuukautisvaivojen, sekä jännitys- ja kiputilojen hoidossa.

Tiede selittää akupunktion toimintamekanismeja erilaisten hermoston välittäjäaineiden erittymisen kautta, jotka vaikuttavat muun muassa mielialaan, vireystilan säätelyyn, ruuansulatuskanavaan, nukahtamiseen ja kivun lievittymiseen. Akupunktioneula pistettynä ja stimuloituna aiheuttaa näiden hermoston viestiaineiden avulla tapahtumaketjun, joka aikaansaa toivotun reaktion - usein aivan toisessa osassa kehoa kuin missä itse neula on.

Akupunktio ja Hyvinvointivalmennus
 

Kehon, mielen ja energian yhdistävä muutosvalmennus buustattuna akupunktion vaikutuksilla!


Oletko kyllästynyt siihen, että elämä on ihan mukiinmenevää, muttei kuitenkaan aiheuta sinussa FUCK YES - tuntemusta?

Unelmoitko elämästä, jossa olet magneettina yltäkylläisyydelle, nautinnolle sekä rakkaudelle?

Elämästä, joka saa sinut aamuisin nousemaan ylös innoissasi ja menemään iltaisin nukkumaan kiitollisuutta ja hyvää oloa huokuen?

 

Yhdistän kiinalaisen lääketieteen, akupunktiohoidon sekä keskustelevan valmennuksen.

Työskentelemme fyysisen kehon, mielen sekä energian tasolla.

 

Valmennukseen kuuluvat itsereflektiiviset kirjoitustehtävät, jotka ovat konkreettinen työkalu ja oleellinen osa asiakkaan muutosprosessia ja tuovat tietoisuutta sekä selkeyttä.

 

Valmennukseen tultaessa sinulla voi olla ongelma, toivekuva tai jo selkeä tavoite.

Ohjaan sinut tästä kohti kehosi kuuntelua, sekä ottamaan konkreettisia muutosaskeleita kohti visiotasi.

Matkalla opit kuuntelemaan intuitiotasi sekä ymmärtämään sisäisiä viestejäsi paremmin.

 

Akupunktion ja elämäntapaohjeiden avulla autamme kehosi ja mielesi tilaa kohti tasapainoa, mikä tukee sinua muutoksen tekemisessä.Kuivakuppaus + Hieronta

Hoito aloitetaan klassisella- tai urheiluhieronnalla. Hieronnan jäkkeen asetetaan kupit. Kuivakuppauksessa käytetään lasisia sekä muovisia kuppeja. Hoito aloitetaan liu’uttamalla öljytyllä iholla kuppeja jonka jälkeen ne jätetään hetkeksi paikoilleen.

Kuppien alipaineen avulla aktivoidaan ihoa, ihonalaisia kudoksia sekä lihaskalvoja myös edistäen aineenvaihduntaa myös kuona-aineitten poistumista pintaverenkierron kautta.

 

Kuppauksen hyödyt:

   – Avaa ja rentouttaa lihas kireyksiä

   – Edistää lymfa- ja verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa.

Erinomainen tapa hoitaa niska-hartia seudun ongelmia.

 

Kuivakuppausta ei suositella henkilöille joilla on verenohennuslääkitys, hemofilia tai syöpä.

Tuina-hieronta

Tuina-hieronta on perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeuttinen hierontamuoto, jonka historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Tuina tehdään käsin ja perinteisesti melko rytmikkäästi, jolloin saadaan stimuloitua tehokkaasti kudosten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Tarkoituksena on vapauttaa tukoksia paitsi lihas- ja tukikudoksen tasolla, myös tätä kautta syvemmissä kudoksissa, minkä ajatellaan lisäävän kehon luontaista immuniteettia ja elinvoimaa sekä vapauttavan jännitys- ja kiputiloja. Tuinassa on erilaisia otteita ja tekniikoita, jotka tehdään aina kehoa kunnioittaen. Myös akupistepainanta on yksi tuina-hieronnan tekniikoista.

Xin Akupunktiossa tuina-hierontaa käytetään tarpeen mukaan akupunktion kanssa tukihoitona. Hoitomenetelmän tarpellisuus ja soveltuvuus eri tilanteissa arvioidaan haastattelun, tutkimuksen ja diagnoosin perusteella, jotka akupunktiohoitaja suorittaa vastaanottokäynnin yhteydessä.


NADA korva-akupunktio

NADA (National Acupuncture Detoxification Association) on standardisoitu viiden tietyn korva-akupunktiopisteen yhdistelmä, jolla voi hoitaa mm. seuraavia tiloja:

- Stressi

- Ahdistus ja rauhattomuus

- Riippuvuudet

- Masennus

- Uniongelmat

- Uupumus

- Posttraumaattinen stressi

- Kipu

NADA sopii kaikille - yleensä silloinkin, kun jostain syystä kehoakupunktiota ei voida toteuttaa. NADA on meillä tarjolla omana palvelunaan, mutta saatamme tarvittaessa käyttää sitä myös muutoin akupunktiokäynnin yhteydessä.

bottom of page